Βόλεϊ Όμιλος Πετοσφαίρισης Περσέας Περαία Θεσσαλονίκης

Το βόλλεϊ ένα συναρπαστικό άθλημα


Ο Όμιλος Πετοσφαίρισης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ο.Π.Α.Θ. «ΠΕΡΣΕΑΣ» ιδρύθηκε το 2010

 

 

 

Στόχος της ομάδας είναι να εμφυσήσει σε μικρούς και μεγάλους την ιδέα του ΕΥ Αγωνίζεσθαι και την αγάπη για τον αθλητισμό.

 

Ο Όμιλος Πετοσφαίρισης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Ο.Π.Α.Θ.) «ΠΕΡΣΕΑΣ» είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Περαία του Δήμου Θερμαϊκού Θες/νίκης και απαρτίζεται από 169 αθλητές & αθλήτριες σε όλες τις ηλικίες, 12 τμήματα, 4 προπονητές, 191 εγγεγραμμένα μέλη και επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Σκοπός του σωματείου είναι η ανάπτυξη του βόλεϊ και η παρουσία των παιδιών αθλητών μας σε ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό, πνευματικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Οι διαδικασίες μας είναι απόλυτα διαφανείς και η προσπάθειά μας στηρίζεται στην ομαδική εργασία των μελών του Δ.Σ., των υπευθύνων των τμημάτων και κυρίως των γονέων των αθλητών μας. Οι αρμοδιότητες μας σταματούν στα διοικητικά οικονομικά και αφήνουμε τους προπονητές που επιλέξαμε για τα προπονητικά αγωνιστικά του σωματείου.


Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

+30 6951787416

Τηλέφωνο
opathperseasvb2010@gmail.com

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
Περαία

Περαία 570 19


Ομάδα ανδρών,γυναικών και όλων των αναπτυξιακών τμημάτων

Η μπάλα του βόλεϊ

Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από μαλακό πλαστικό ή δέρμα. Μετά το 1996 η μπάλα είναι πολύχρωμη για χάρη της θεαματικότητας και αποτελείται από 12 ομοιόμορφα κομμάτια, σε συνδυασμό τριών χρωμάτων (κίτρινο, άσπρο, μπλε). Έχει περιφέρεια 65-67 εκ. και βάρος 260-280 γραμμάρια. Το 2009 όμως αλλάζει. Παραμένουν το μπλε και το κίτρινο (το άσπρο φεύγει) και η κατανομή τους αλλάζει.Η μπάλα τώρα έχει πολύ περισσότερους πόρους με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο μαλακή από την προηγούμενη.

Περσέας βόλεϊ στην Θεσσαλονίκη

Κοινωνικά Δίκτυα
Αλλαγές Ρούχων

Πετοσφαίριση Βόλεϊ στην Θεσσαλονίκη
Volleyball
Volleyball
Να παίξεις βόλεϊ, ένα ξεχωριστό άθλημα για ξεχωριστούς ανθρώπους. Αν όλα τα ομαδικά αθλήματα έχουν τον χαρακτήρα της διείσδυσης για την επιτυχία του σκοραρίσματος, το βόλεϊ είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που παίζεται χωρίς να χρειαστεί σωματική επαφή
Ο.Π.Α.Θ. Περσέας
Ο.Π.Α.Θ. Περσέας
Στην Ελλάδα η πετοσφαίριση εισήχθη το 1922. Πρώτος διδάξας του βόλεϊ στην Ελλάδα θεωρείται ο γυμναστής Λευκαδίτης του Π.Γ.Σ. Στη συνέχεια διαδόθηκε και σε άλλους συλλόγους με αποτέλεσμα να προκηρυχτούν τα πρώτα πρωταθλήματα 1924-1926 με πρωταθλητή τον Πανιώνιο το 1924, τον Π.Γ.Π το 1925 και τα Διδασκαλία το 1926.
Οι ομάδες
Η κάθε ομάδα πετοσφαίρισης αποτελείται από έξι παίκτες. Επίσης, μπορεί να έχει μέχρι έξι αναπληρωματικούς, έναν προπονητή, το βοηθό του και φυσιοθεραπευτή. Στο ξεκίνημα κάθε σερβίς οι έξι αγωνιζόμενοι παίκτες πρέπει να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο και σε συγκεκριμένες θέσεις. Είναι τρεις στην επιθετική ζώνη (μπροστά: αριστερά, κέντρο, δεξιά) και τρεις στην αμυντική ζώνη (πίσω: αριστερά, κέντρο, δεξιά). Εξαιρείται ο παίκτης που εκτελεί το σερβίς.
Ο αγωνιστικός χώρος
Το γήπεδο του βόλεϊ έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με διαστάσεις: 9x18 μ. Πρέπει να περιβάλλεται από την ελεύθερη ζώνη, η οποία στις μεγάλες διοργανώσεις απέχει 7 ως 9 μέτρα από τις τελικές γραμμές και 3 ως 5 μ. από τις πλευρικές. Συνήθως το γήπεδο του βόλεϊ είναι σε κλειστό χώρο αλλά μπορεί να διεξαχθεί και σε ανοιχτό, κυρίως σε διοργανώσεις μικρού επιπέδου.
Μια ομάδα κερδίζει έναν πόντο, όταν καταφέρει να στείλει τη μπάλα στο έδαφος της αντίπαλης ομάδας (μέσα) ή όταν η αντίπαλη ομάδα στείλει τη μπάλα εκτός γηπέδου (άουτ). Η ομάδα που κερδίζει πόντο εκτελεί και σερβίς. Όσο συνεχίζει να κερδίζει πόντους το σερβίς εκτελεί ο ίδιος παίκτης. Όταν χάσει πόντο, παίρνει το σερβίς η άλλη ομάδα, οι παίκτες της οποίας μετακινούνται μια θέση προς τα δεξιά, κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Παλιότερα μια ομάδα κέρδιζε πόντο μόνο όταν εκτελούσε σερβίς. Δηλαδή, πρώτα έπρεπε να κερδίσει την αλλαγή του σερβίς και στη συνέχεια τον πόντο. Με το παλιό σύστημα, σε ένα παιχνίδι μπορούσαν να γίνονται συνεχείς αλλαγές και να μην κερδίζονται πόντοι, με αποτέλεσμα να είναι απροσδιόριστη η διάρκειά του. Αυτός ήταν ο λόγος που καταργήθηκε.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περάσει η μπάλα πάνω από το φιλέ και να ακουμπήσει στο γήπεδο του αντιπάλου ή να αναγκαστεί ο αντίπαλος να την πετάξει εκτός γηπέδου γήπεδο θεωρείται ο αγωνιστικός χώρος και η γραμμή που τον χωρίζει από την ελεύθερη ζώνη. Για να πετύχει το σκοπό αυτό η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει τρεις μπαλιές με οποιοδήποτε μέρος του χεριού. Το μπλοκ δεν υπολογίζεται στις επαφές με τη μπάλα της ομάδας. Επιτρέπεται η επαφή και το παίξιμο της μπάλας με οποιοδήποτε μέλος του σώματος ακόμα και με το πόδι εκτός από το σερβίς που εκτελείται υποχρεωτικά μόνο με το χέρι.
Ο ίδιος παίκτης δεν έχει δικαίωμα να κάνει δύο συνεχόμενες μπαλιές. Επίσης, μετά από κάθε χτύπημα η μπάλα πρέπει να αναπηδήσει, δηλαδή δεν μπορεί να κρατηθεί από τον παίκτη
Το παιχνίδι ξεκινά με σερβίς της μιας ομάδας έπειτα από κλήρωση. Το σερβίς εκτελείται από τον παίκτη στη θέση 1, από ένα σημείο πίσω από την τελική γραμμή του γηπέδου. Παλιότερα ο παίκτης που εκτελούσε σερβίς όφειλε να βρίσκεται στην πίσω δεξιά γωνία και εκτός τελικής γραμμής. Τα τελευταία χρόνια επιτρέπεται η εκτέλεση του σερβίς από οποιοδήποτε σημείο πίσω από την τελική γραμμή. Με την εκτέλεση του σερβίς η μπάλα προωθείται πάνω από το φιλέ προς τη μεριά της αντίπαλης ομάδας χωρίς να μεσολαβήσει άλλος παίκτης της ομάδας που εκτελεί το σερβίς. Παλιότερα απαγορευόταν να χτυπήσει στο φιλέ αλλά ο σημερινός κανονισμός το επιτρέπει.
Οι τρεις τυπικοί σχηματισμοί βόλεϊ είναι γνωστοί ως "4-2", "6-0" και "5-1", ο οποίος αναφέρεται στον αριθμό των επιθετικών και των πασαδόρων αντίστοιχα. Το 4-2 είναι ένας βασικός σχηματισμός που χρησιμοποιείται μόνο στο παιχνίδι των αρχάριων, ενώ το 5-1 είναι μακράν το πιο συνηθισμένο παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο.